Vanredno stanje nalaže vanredno postupanje

Epidemija virusa COVID-19 i aktuelno vanredno stanje, koje je na snagu stupilo odlukom Vlade Srbije, značajno menjaju način svakodnevnog funkcionisanja i poslovanja. Preporuke vezane za način odgovornog ponašanja svakog pojedinca, kao i vremenska ograničenja kretanja, doprinela su drugačijem pristupu i kada je privreda u pitanju.

Lafarge beočinska cementara, kao i Lafarge Beton, shodno preporukama, uveli su dodatne mere kako bi naši zaposleni i naši saradnici sveli na minimum izloženost opasnosti po zdravlje u periodu vanrednih mera, a proizvodi u zahtevanim količinama i pravovremenski bili isporučeni za potrebe građevisnke industrije Srbije.

“Naše betonske baze su snabdevene vitaminima za očuvanje imuniteta, sredstvima za dezinfekciju i maskama, koje sada pored osnovnih zaštitnih sredstava čine sastavni deo svakodnevne radne opreme. Procedure su poboljšane na takav način da se kontakt između radnika u lancu svede na neophodni minimum, bez fizičkog kontakta“ navodi Dejan Kukić, Menadžer za operacije betona i koordinator bezbednost. “Propisno rastojanje između kolega, često pranje ruku, redovno provetravanje prostorija i pojačana higijena, predstavljaju samo neke od usvojenih modela ponašanja na betonskim bazama. Takođe, zarad poštovanja dinamike zahtevnih infrastrukturnih projekata, za čije potrebe isporučujemo betone visokih performansi, unapred su definisani spiskovi zaposlenih koji će smenskim radom održati proizvodnju i u vanrednim okolnostima“ dodaje Dejan Kukić.

Odgovorno sprovođenje donetih mera i njihovo konstantno unapređenje, doprineće održanju proizvodnih aktivnosti i ispunjenju zahteva građevinskog sektora za razvoj zemlje, ali i zaštiti naših zaposlenih i naših partnera, što predstavlja jednu od najvećih Lafarge-ovih vrednosti.

vanredno stanje preporuka