Lafarge Srbija

Lafarge Srbija

Kao deo Holcim Grupe, globalnog lidera u oblasti proizvodnje građevinskih materijala, Lafarge Srbija pristupa bogatoj riznici znanja i međunarodnog iskustva iz preko 70 zemalja u kojima kompanija posluje, što omogućava našim stručnjacima implementaciju dokazanih i potvrđenih održivih rešenja, uz fokusiranje na inovacije prilagođene lokalnim uslovima.

Cement

Beočinska cementara jedna je od najstarijih i najvećih fabrika cementa u Evropi, čija istorija datira od 1839. godine. Tokom svog dugogodišnjeg postojanja, fabrika u Beočinu obezbedila je na desetine miliona tona cementa kojim su izgrađeni mnogi značajni objekti kod nas i u svetu. Hidrocentrala Đerdap, Avalski toranj, Most na Adi, Most kod Beške, Koridori 10 i 11, Pupinov most, Vetropark Čibuk, pruga Beograd – Budimpešta, brojni tuneli, mostovi, putevi, stambeni i poslovni objekti, samo su neki od građevina podignutih materijalom proizvedenim u Beočinu.

Tokom dvadeset godina poslovanja Lafarge u Srbiji fabrika cementa je modernizovana i danas slovi za savremenu fabriku koja je potpuno usklađena sa najvišim svetskim standardima u pogledu efikasnosti, uticaja na životnu sredinu i bezbednosti na radu.

Beočinska fabrika cementa je, zahvaljujući svemu navedenom, u prilici da domaćem tržištu ponudi široku paletu proizvoda, a svojim partnerima pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata.

Beton

Kompanija Lafarge Srbija je pored cementa vrhunskog kvaliteta, na domaćem tržištu prepoznatljiva i po ponudi visokokvalitetnih betona, kako standardnih, tako i tzv. Inovativnih betona, specijalizovanih za određene namene.

Od 2021. godine, domaćem tržištu je dostupan i ECOPact beton, koji se odlikuje manjim sadržajem ugrađenog ugljenika za 30-50% u poređenju sa standardnim betonom, čijom se upotrebom limitira ukupna emisija ugljen-dioksida u atmosferu. ECOPact betoni su pogodni za sve armirano-betonske elemente, pokazuju uporediva ili bolja svojstva u odnosu na standardne betone, od kojih se ne razlikuju kada je u pitanju sam proces proizvodnje, isporuke i ugradnje.

Za transport Lafarge betona na raspolaganju su mikseri za beton kapaciteta od mikseri kapaciteta od 7 do 10 m³, kao i pumpe za beton sa dužinom ruke od 28 do 47 metara.

Fabrike betona kompanije Lafarge pružaju uslugu hlađenja svežeg betona u letnjim uslovima, kao i grejanje betona u zimskim mesecima, čime se zaokružuje mogućnost isporuke betona tokom čitave godine i kupcima obezbeđuje dostupnost kvalitetnog betona u svakom trenutku, poštujući zahtevanu dinamiku projekata

Pored široke palete kvalitetnih proizvoda, Lafarge, kako je navedeno, za svoje kupce obezbeđuje i tehnička rešenja koja stvaraju dodatnu vrednost korisnicima proizvoda, što Lafarge čini sigurnim osloncem građevinske industrije Srbije.

Agregati

U julu 2022. Lafarge Srbija je pruzela upravljanje Teko Mining Srbija, jedne od najvećih kompanija za proizvodnju agregata u zemlji. Ova akvizicija uključuje četiri kamenoloma i asfaltnu bazu Vinča, što će uz akviziciju Kamenoloma Podbukovi učvrstiti našu lidersku poziciju na srpskom tržištu, i omogućiti nam da našoj integrisanoj ponudi dodamo agregate, asfalt i proizvodnju filera.