Saopštenje za javnost - potpisivanje sporazuma o saradnji između Opštine Beočin i „Lafarge-BFC“

200.000 EVRA ZA RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE

Beočin, 29. decembar 2016. godine – Kompanija „Lafarge-BFC“ i opština Beočin potpisali su Sporazum o saradnji, prema kojem Lafarge Beočinska fabrika cementa u 2017. godini ulaže 200.000 evra u razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uslova života građana, održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života u Opštini i stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora u Opštinu.

U Sporazumu koji su potpisali Mitar Milinković, predsednik Opštine Beočin, i Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija precizira se da će navedena sredstva biti korišćena za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta kao i za nabavku opreme i investiciono održavanje osnovnih škola i druge neophodne potrebe .

“Saradnja sa lokalnom zajednicom od našeg dolaska u Srbiju bila je snažna i podrazumevala je kvalitetan i konstantan dijalog, zajedničke inicijative i stalni rad na razvojnim prioritetima lokalne zajednice. Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da i u trenutku kada građevinska industrija još uvek nije potpuno oporavljena od dugogodišnje krize, aktivno nastavimo ulaganje u dalji razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Sigurni smo da ćemo ovim sporazumom dodatno ojačati našu saradnju i da će dobrobit od takve saradnje imati svi građani Beočina,“ izjavio je Dimitrije Knjeginjić, direktor „Lafarge Srbija“ nakon potpisivanja sporazuma na svečanosti upriličenoj u zgradi opštine Beočin.

Mitar Milinković, prvi čovek opštine Beočin je istakao značaj dugogodišnje saradnje sa kompanijom Lafarge BFC.
“ Hvala kompaniji “Lafarge–BFC” na pomoći koju pruža građanima Beočina, studentima i đacima, ali i razvitku infrastrukture, što doprinosi boljitku naše opštine”, rekao je Milinković.

„Lafarge-BFC“ će u narednom periodu sagledati mogućnost podrške i drugim prioritetnim projektima opštine Beočin, kao što su: rekonstrukcija gradskog parka, izgradnja dečjeg igrališta u Romskom naselju, sanacija krova na osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ i zapošljavanje građana, najavljuje se u Sporazumu.

Kroz svoju dugu tradiciju Beočinska fabrika cementa oduvek je bila nerazdvojivi deo lokalne zajednice i najznačajniji partner u svim razvojnim projektima lokalne samouprave. Privatizacijom Beočinske fabrike cementa 2002. godine, dugu tradiciju društvene odgovornosti i povezanosti sa lokalnom zajednicom nastavio je „Lafarge-BFC“, putem Fonda za realizaciju Socijalnog programa (2002-2011) i finasiranjem niza drugih aktivnosti i projekata koje su imale za cilj poboljšanje uslova života i razvoj lokalne zajednice od kojih su najznačajniji „Beočin biznis-park“ i izgradnja „Trga mladosti“.

Sporazumom o saradnji zaključenim u decembru 2011 godine, na period od pet godina, Lafarge BFC je nastavio sa podrškom razvoju lokalne zajednice kroz definisane aktivnosti koje su imale za cilj održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života i stvaranje povoljnije poslovne klime za privlačenje investitora u Opštinu.

*************
Lafarge u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja u fabrici cementa u Beočinu i tri fabrike betona. Tokom četrnaest godina poslovanja u Srbiji, Lafarge je posvećen cilju da kupcima ponudi najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja. Lafarge Srbija je od jula prošle godine deo Holcim Grupe. Naš rad i energija utkani su u gotovo sve kapitalne objekte izgrađene u Srbiji u prethodnoj deceniji, poput Mosta na Adi, Mosta kod Beške, Avalskog tornja, Mosta Zemun-Borća.
Dodatne informacije su dostupne na www.lafarge.rs

O Holcim Grupi
Sa dobro izbalansiranim prisustvom u 90 zemalja i sa fokusom na cement, agregate i beton, Holcim Grupa (SIX Swiss Exchange, Euronext Paris: LHN) je svetski lider u industriji građevinskih materijala. Grupa zapošljava 100.000 zaposlenih širom sveta a ostvarila je neto prihod od prodaje u vrednosti od 29,5 milijardi švajcarskih franaka u 2015. godini. Posvećeni održivim rešenjima u cilju kvalitetnije gradnje i infrastrukture i željom da doprinese boljem kvalitetu života, Grupa je u najboljoj poziciji da zadovolji izazove ubrzane urbanizacije.
Dosatne informacije su dostupne na www.holcim.com