Prvi kamioni Volvo FMX nove generacije u regionu Adriatic South isporučeni kompaniji Lafarge Srbija

 

Prvi Volvo FMX kamioni nove generacije u regionu Volvo Trucks Adriatic South (Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Albanija) početkom avgusta su isporučeni kompaniji s višedecenijskim iskustvom u eksploataciji Volvo kamiona – cementari Lafarge Srbija u Beočinu, koja posluje u sastavu Holcim Grupe.

lafarge ekobeton full 4

Prva tri FMX-a nove generacije u Srbiji i regionu pokreću motori od 410 KS. U pitanju su vozila sa četvoroosovinskim šasijama i visokokomfornom „dnevnom“ kabinom, na koje su nadograđeni mikseri za prevoz betona čuvenog nemačkog Schwing Stettera zapremine 10 m3. Lafarge Srbija je pre deset godina portfolio proizvoda proširio na proizvodnju i isporuku svežeg betona, za čiji transport će vozila biti korišćena.

„Kao lider u proizvodnji betona na tržištu Srbije, imamo potrebe za konstantnim širenjem voznog parka, pa smo tako i ove godine flotu unapredili sa tri Volvo miksera nove generacije koji će beton prevoziti za tržiste Beograda i okoline. U kompaniji Volvo Trucks smo stekli pouzdanog partnera čija vozila mogu da odgovore na najizazovnije zahteve, kada su u pitanju pouzdan i pre svega bezbedan transport betona do gradilišta naših kupaca“, kaže rukovodilac za operacije betona u kompaniji Lafarge Srbija, gospodin Dejan Kukić.

Vozni park za prevoz i ugradnju betona kompanije Lafarge Srbija trenutno čini 16 vozila - 15 miksera i mobilna pumpa za beton. Dominantni deo flote su Volvo kamioni – 12 miksera, a prvi Volvoi za ovu namenu su kupljeni pre dve godine.

lafarge ekobeton full 2

Beočinska cementara ima višedecenijska, veoma dobra iskustva s Volvo kamionima. Prvi Volvo kamioni za prevoz sirovine za proizvodnju cementa su kupljeni još krajem osamdesetih godina prošlog veka. Sredinom devedesetih su nabavljeni i tegljači za sopstveni prevoz cementa. I danas su Volvo kamioni glavni „snabdevači“ jedne od najstarijih i najvećih cementara u Evropi, jer ih već godinama za prevoz sirovine na izuzetno teškoj deonici po Fruškoj gori koristi višegodišnji partner Lafarge Srbija – novosadski Karin komerc, u čijem su vlasništvu desetine Volvo kamiona različitih konfiguracija.

Lafarge Srbija je deo Holcim Grupe, koja je nastala u julu 2015. godine spajanjem dve vodeće svetske kompanije u proizvodnji građevinskih materijala - Lafarge i Holcim. Zahvaljujući investicionom programu vrednom više od 150 miliona evra, danas je Lafarge fabrika cementa u Beočinu moderan proizvodni kompleks potpuno usklađen sa standardima Holcim grupe propisanim za efikasnost, uticaj na životnu sredinu i bezbednost na radu.

Kao lideru u proizvodnji cementa i betona, Lafarge-u su povereni kapitalni projekti među kojima su Avalski toranj, most na Adi, most kod Beške, Pupinov most, auto-put Miloš Veliki, obilaznica oko Beograda, Vetropark Čibuk, modernizacija pruge Beograd - Budimpešta, ali i mnogi komercijalni i stambeni objekti širom Srbije.

Volvo Trucks nudi kompletna transportna rešenja profesionalnim i poslovnim kupcima. Kompanija nudi kompletan asortiman kamiona za srednje i teške uslove rada. Podršku kupcima obezbeđuje globalna mreža od 2.300 distributera i servisnih radionica u više od 130 država. Volvo kamioni se montiraju u 13 država širom sveta. U 2020. isporučeno je oko 94.000 Volvo kamiona širom sveta. Volvo Trucks je deo Volvo Group, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i brodskih i industrijskih motora. Grupacija takođe nudi rešenja za finansiranje i servisiranje. Volvo Trucks zasniva svoj rad na glavnim vrednostima: kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.