Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Opštine Beočin i Lafarge BFC

200.000 EVRA ZA RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE

Beočin, 20. novembar 2017. godine – Kompanija „Lafarge-BFC“ i opština Beočin potpisali su Sporazum o saradnji, prema kojem Lafarge Beočinska fabrika cementa u 2018. godini ulaže 200.000 evra u razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uslova života građana, održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života u Opštini i stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora u Opštinu.
 
U Sporazumu koji su potpisali Mitar Milinković, predsednik Opštine Beočin, i Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija precizira se da će navedena sredstva biti korišćena za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta kao i za nabavku opreme i investiciono održavanje osnovnih škola i druge neophodne potrebe.

“Saradnja sa lokalnom zajednicom od našeg dolaska u Srbiju bila je snažna i podrazumevala je kvalitetan i konstantan dijalog, zajedničke inicijative i stalni rad na razvojnim prioritetima lokalne zajednice. Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da aktivno nastavimo ulaganje u dalji razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Sigurni smo da ćemo ovim sporazumom dodatno ojačati našu saradnju i da će dobrobit od takve saradnje imati svi građani Beočina,“ izjavio je Dimitrije Knjeginjić, direktor „Lafarge Srbija“ nakon potpisivanja sporazuma na svečanosti upriličenoj u zgradi opštine Beočin.

Mitar Milinković, prvi čovek opštine Beočin je istakao značaj dugogodišnje saradnje sa kompanijom Lafarge BFC. “Hvala kompaniji “Lafarge–BFC” na pomoći koju pruža građanima Beočina, studentima i đacima, ali i razvoju infrastrukture, što doprinosi boljitku naše opštine”, rekao je Milinković.
Kroz svoju dugu tradiciju Beočinska fabrika cementa oduvek je bila nerazdvojivi deo lokalne zajednice i najznačajniji partner u svim razvojnim projektima lokalne samouprave. Privatizacijom Beočinske fabrike cementa 2002. godine, dugu tradiciju društvene odgovornosti i povezanosti sa lokalnom zajednicom nastavio je „Lafarge-BFC“, putem Fonda za realizaciju Socijalnog programa (2002-2011) i finasiranjem niza drugih aktivnosti i projekata koje su imale za cilj poboljšanje uslova života i razvoj lokalne zajednice od kojih su najznačajniji „Beočin biznis-park“ i izgradnja „Trga mladosti“.
 
Sporazumom o saradnji zaključenim u decembru 2011 godine, na period od pet godina, Lafarge BFC je nastavio sa podrškom razvoju lokalne zajednice kroz definisane aktivnosti koje su imale za cilj održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života i stvaranje povoljnije poslovne klime za privlačenje investitora u Opštinu.
 
*************
Lafarge u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja u fabrici cementa u Beočinu i više fabrika betona. Tokom punih petnaest godina poslovanja u Srbiji, Lafarge je posvećen cilju da kupcima ponudi najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja. Lafarge Srbija je od jula 2015. godine deo LafargeHolcim Grupe. Naš rad i energija utkani su u gotovo sve kapitalne objekte izgrađene u Srbiji u prethodnoj deceniji, poput Mosta na Adi, Mosta kod Beške, Avalskog tornja, Mosta Zemun-Borća. 
Dodatne informacije su dostupne na www.lafarge.rs
 
O LafargeHolcim Grupi

Sa dobro izbalansiranim prisustvom u 80 zemalja i sa fokusom na cement, agregate i beton, LafargeHolcim (SIX Swiss Exchange, Euronext Paris: LHN) je svetski lider u industriji građevinskih materijala. Grupa zapošljava 90.000 zaposlenih širom sveta a ostvarila je neto prihod od prodaje u vrednosti od 26,9 milijardi švajcarskih franaka u 2016. godini. Posvećeni održivim rešenjima u cilju kvalitetnije gradnje i infrastrukture i željom da doprinese boljem kvalitetu života, Grupa je u najboljoj poziciji da zadovolji izazove ubrzane urbanizacije.

Dodatne informacije su dostupne na www.lafargeholcim.com