Najbezbednija fabrika u Srbiji

Lafarge Srbija je dobitnik Povelje „28. april" za osvojeno 1. mesto u oblasti  bezbednosti i zdravlja na radu za 2012. godinu!  Ova nagrada nam je dodeljena od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije, povodom obeležavanja svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.  

Nagrade najuspešnijim kompanijama  uručila je državna sekretarka Stana Božović, koja je istakla da statistika pokazuje da se najveći broj povreda na radu dešava  upravo zbog nepoštovanja bezbednosnih propisa i nekorišćenja zaštitne opreme. U svom govoru, državna sekretarka je istakla da je ovaj dan izuzetno  značajan i da Ministarstvo rada po prvi put dodeljuje ovakve nagrade sa ciljem da predstave kompanije koje su dobri primeri i od kojih drugi treba da uče, kako bi se broj povreda na radu smanjio. Dodala je da je, tokom prošle godine, u Srbiji na radu život izgubilo 40 ljudi, da je veliki broj njih oboleo od profesionalnih oboljenja i da Ministarstvo i na ovaj način pokušava da promoviše kulturu bezbednog rada.

U ime naše kompanije, nagradu je primio direktor Lafarge Srbija, Costin Borc, koji se u obraćanju prisutnima zahvalio i istakao da je bezbednost za nas najvažniji prioritet i da nam je ova nagrada izuzetno značajna, uz posebnu zahvalnost svom timu i svim zaposlenima naše kompanije koji su svojim radom i ponašanjem doprineli ovakvom rezultatu.

Prema podacima Međunarodne organizacije rada (MOR), u svetu svake godine na radu pogine oko dva miliona radnika. Najčešći uzrok povređivanja na radnom mestu j e upravo to, što se ne primenjuju propisi o bezbednosti.