Lafarge Srbija pomaže odlazak četvoro sportista novosadskih klubova na Olimpijske igre u Londonu 2012.

Beočin, 14. mart 2012. Lafarge beočinska fabrika cementa i najuspešniji novosadski sportisti koji su svojim rezultatima ostvarili plasman na Olimpijske Igre u Londonu 2012. potpisali su ugovor o partnerstvu. U pitanju su : Ivana Španović - skakačica u dalj, Mihail Dudaš - desetobojac, Nemanja Mirosavljev - sportski strelac i Antonija Nađ - kajakašica. Cilj partnerstva je da se obezbede najbolji uslovi za pripreme sportista za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Tokom narednih pet meseci, Lafarge BFC će obezbediti stipendije u iznosu od 300 evra mesečno za svakog od četvoro sportista. Odlučujući kriterijum za dobijanje stipendija za ove sportiste je bilo ispunjenje olimpijske norme i postizanje zapaženih rezultata u okviru matičnih novosadskih klubova.

„Naša podrška aktivnostima sportskih klubova se ovim nastavlja. Uvereni smo da će naši sportisti predstaviti Srbiju na Olimpijadi na najbolji mogući način. Smatramo da je naša obaveza da damo doprinos njihovim naporima, shvatajući važnost intenzivnih treninga u predstojećem periodu, kako bi naši sportisti nastupili na ovom velikom međunarodnom takmičenju u najboljoj mogućoj formi" izjavio je Kostin Bork, direktor Lafarge Srbija.

Ovaj program zasnovan na saradnji sa lokalnom zajednicom je još jedan dokaz posvećenosti naše kompanije pružanju podrške mladim talentovanim ljudima, u okviru plodnog partnerstva sa gradom Novim Sadom, sa kojim učestvujemo i u drugim značajnim projektima.