Lafarge potpisao sporazum sa Beočinom

Kompanija Lafarge BFC u narednih 5 godina investiraće 2 miliona evra u razvoj lokalne zajednice

Beočin, 22. decembar 2011. godine -  Kompanija Lafarge Beočinska fabrika cementa,  vodeći snabdevač građevinske industije u Srbiji i opština Beočin potpisali su sporazum o saradnji prema kojem se kompanija obavezala da će nastaviti svoja ulaganja u lokalnu zajednicu.

Potpisani sporazum podrazumeva da će kompanija Lafarge u narednih pet godina investirati 2.050.000,00 evra u razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uslova života građana,  održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života, kao i stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora u beočinskoj opštini.

Costin Borc, direktor Lafarge Srbija ovim povodom je izjavio: „Saradnja sa lokalnom zajednicom od našeg dolaska u Srbiju je bila snažna, podrazumevala je kvalitetan i konstantan dijalog, zajedničke inicijative i stalan rad na razvojnim prioritetima lokalne zajednice. Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da i u ovo vreme neizvesnosti i krize, aktivno nastavimo ulaganje u konstantni razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Sigurni smo da ćemo ovim sporazumom dodatno ojačati našu saradnju i doneti izvesnu sigurnost u ovim izazovnim vremenima" .

Predsednik opštine Beočin, Bogdan Cvejić, je nakon potpisivanja sporazuma istakao njegovu važnost koja se ogleda u mogućnosti realizacije svih planiranih aktivnosti u lokalnoj zajednici kroz obezbeđeno punjenje budžeta i dodao:

„Posebno je važna  činjenica da  ćemo zajedno nastaviti  da radimo na stvaranju novih radnih mesta kroz opremanje Beočin biznis parka i drugih industrijskih zona.  Odlukama koje su u našoj ingerenciji trudimo se da i kompaniji Lafarge koja posluje u našoj sredini  gotovo punih deset godina,  i drugim investitorimama obezbedimo predvidivost i sigurnost, i na taj način stvorimo nova radna mesta za naše sugrađane, što je najvažniji zadatak na kom radimo".

Kao društveno odgovorna kompanija, Lafarge BFC je u beočinsku opštinu investirala 3,5 miliona evra kroz devetogodišnji rad Fonda za realizaciju Socijalnog programa, ali to nije bio jedini vid podrške, nego je pomagala i direktnim donacijama  koje su imale za cilj poboljšanje uslova života i razvoj lokalne zajednice, od kojih su najznačajniji „Beočin biznis-park" , rekonstrukcija regionalnog puta Beočin - Sremska Kamenica, izgradnja Sportskog centra i Trga mladosti", renoviranje škola, obnova i zaštita kulturnih i verskih objekata i brojni drugi.