Lafarge – Decenija uspešnog poslovanja u Srbiji

Beograd, 13. septembar 2012. Kompanija Lafarge, lider u proizvodnji cementa i vodeci snabdevac gradevinske industrije u Srbiji, danas je obeležila deceniju uspešnog poslovanja u Srbiji.

Tokom proteklih deset godina, Lafarge je uložio preko sto miliona evra u modernizaciju beocinske fabrike cementa, što se odrazilo na unapredenja u oblasti životne sredine kao i dodatnih šest miliona evra u razlicite programe društveno odgovornog poslovanja i brojne donacije.

Danas je Lafarge vodeci snabdevac gradevinske industrije Srbije i pokretac ekonomskog razvoja regiona. Naši najkvalitetniji materijali ugradeni su u najznacajnije kapitalne objekte u Srbiji. Most kod Beške, Most na Adi, Avalski toranj, brojni stambeni i poslovni objekti,samo su neki od projekata koje smo realizovali.

“Zahvaljujuci posvecenosti i angažovanju, uspeli smo da izgradimo stabilnu, savremenu i snažnu kompaniju, vodeceg dobavljaca gradevinske industrije u Srbiji i pokretacku snagu ekonomskog razvoja regiona. Ponosni smo na ostvarene rezultate i cinjenicu da su naš rad i energija ugradeni u kapitalne objekte koji su simboli najznacajnijih, savremenih gradevinskih poduhvata u Srbiji. Suocavajuci se sa izazovima kao što su ubrzana urbanizacija, izdvajamo se po specificnom nacinu gradnje, doprinoseci boljem kvalitetu života i zaštiti životne sredine. Srecni smo što imamo priliku da budemo deo srpske arhitektonske i gradevinske istorije i želimo da to ostanemo i u buducnosti!“ izjavio je tim povodom Costin Borc, direktor Lafarge Srbija, i dodao  “Mi u Lafarge-u smo veoma ponosni na doprinos koji pružamo lokalnim zajednicama. Naši proizvodi su prilagodeni nameni i zahtevima lokalnih kupaca i tržišta. Naše poslovanje omogucuje zapošljavanje lokalne radne snage, doprinoseci lokalnoj ekonomiji “.

Uspeh Lafarge-a je zasnovan na želji da se u svakom segmentu ostvare vrhunski rezultati – bilo da je u pitanju kvalitet proizvoda, usluga koju pružamo našim kupcima ili odnos sa interesnim stranama. Lafarge je posvecen cilju da ostane svetski lider u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, održivog razvoja, zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

Bezbednost i zdravlje na radu ce uvek biti prioritet broj jedan za Lafarge. Zahvaljujuci takvom opredeljenju, u Lafarge BFC je znacajno smanjena ucestalost i težina povreda od 2002. godine. Ove godine, u Lafarge-u je obeleženo pet godina bez povrede za izvodace radova i 2,5 godine bez povrede za zaposlene Lafarge-a – jedinstveni rezultat u ovoj oblasti u Srbiji. Lafarge Srbija je takode clan ekskluzivnog kluba najbezbednijih fabrika Grupe– Health & Safety Excellence kluba.

Lafarge razvija i rukovodi sveobuhvatnom strategijom sprecavanja klimatskih promena. Grupa je ostvarila ciljeve postavljene za 2012. godinu i zadala nove koje treba ostvariti do 2020. u partnerstvu sa WWF (World Wildlife Fund) koje traje vec deset godina. Vec dugi niz godina, Lafarge je angažovan na smanjenju emisije ugljen-dioksida korišcenjem cementnih aditiva, a korišcenjem alternativnih goriva postiže se veca energetska efikasnost (optimizovanjem i modernizovanjem proizvodnih pogona) i smanjuje potrošnja fosilnih, neobnovljivih izvora energije. Lafarge Srbija postavlja zaštitu životne sredine u centar svojih interesovanja kroz rehabilitaciju kopova, smanjenje emisije štetnih materija i upotrebu alternativnih goriva.

Tokom deset godina koliko je prisutan na srpskom tržištu, Lafarge pruža inovativna rešenja koja omogucuju vecu bezbednost, udobnost i kvalitet gradevina i drugih važnih infrastrukturnih projekata. U svom poslovanju, Lafarge konstantno kombinuje svoje globalno znanje i inovacije sa lokalnim uz poštovanje i posvecenost poslovnim partnerima, lokalnoj zajednici, promovišuci stalan i otvoren dijalog.

*************

Lafarge je vodeci snabdevac gradevinske industrije Srbije, lider u proizvodnji cementa, sa razvojnim ambicijama u oblasti betona. Tokom deset godina poslovanja u Srbiji posveceni smo cilju da kupcima ponudimo najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja.Naš rad i energija utkani su u gotovo sve kapitalne objekte izgradene u Srbiji u prethodnoj deceniji, poput Mosta na Adi, Mosta kod Beške, Avalskog tornja, Mosta prijateljstva. 

Dodatne informacije dostupne su na www.lafarge.rs

Lafarge je svetski lider u proizvodnji gradevinskih materijala sa vodecim pozicijama u oblasti proizvodnje cementa, agregata i betona. Sa pogonima u 64 zemlje i sa 68.ooo zaposlenih, Lafarge je u 2011. godini ostvario prodaju u vrednosti od 15.3 milijarde evra. Vec drugu godinu zaredom, Lafarge je svrstan medu prvih 10 od 500 kompanija ocenjenih od strane „Carbon Disclosure Project“ u smislu priznanja za strategiju i akcije usmerene protiv globalnog zagrevanja. Sa vodecim svetskim institutom za istraživanje materijala, Lafarge postavlja inovacije u samo središte svojih prioriteta, radeci na održivoj gradnji i arhitektonskoj kreativnosti.

Završetak saopštenja

Dodatne informacije: Snežana PETROVIĆ

Menadžer Komunikacija Lafarge BFC

Tel: 063 522231; 021 874 140

E-mail: snezana.petrovic@bfc.lafarge.com