Lafarž dobitnik VIRTUS 2012 nagrade za doprinos lokalnoj zajednici

DODELJENA VIRTUS PRIZNANJA ZA KORPORATIVNU FILANTROPIJU 

Lafarge je dobitnik prestižne nacionalne nagrade za korporativnu filantropiju VIRTUS 2012, a nagrada je dodeljena za doprinos kompanije  razvoju lokalne zajednice.

Svečana ceremonija uručenja Virtus nagrade i  proglašenje dobitnika održano  je u subotu 19.januara  2013.u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.Nagradu je Tehničkom direktoru Lafarge BFC, Siniši Mauharu, uručila prof. Dr Ana Trbović, direktorka fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju i član VIRTUS žirija

"Tokom deset godina našeg poslovanja u Srbiji  uvek smo nastojali da doprinesemo razvoju celokupnog društva. Svaki uspeh Lafarž  je delio sa okruženjem, pre svega sa  lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo. Nova radna mesta koja smo obezbedili kroz naš Biznis Park su izuzetno važna za našu sredinu, i mi smo veoma srećni što je dugogodišnji uporan rad dostigao postavljene ciljeve. Ovu nagradu primamo kao vredno priznanje za takav rad", rekao je Siniša Mauhar, obraćajući se prisutnima."

Tradicionalne godišnje nagrade su dodeljene šesti put, u više različitih kategorija, kao priznanje kompanijama i preduzećima koja su tokom 2012. godine najviše doprinele opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Dobitnici VIRTUS nagrade za korporativnu filantropiju za 2012. godinu su:
Radio difuzno preduzeće B92, glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
Lafarge Srbija, za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
Božić i sinovi d.o.o., za malo i srednje preduzeće
Societe Generale Banka Srbija, za dugoročno partnerstvo profitnog i neprofitnog sektora
Banca Intesa, za podršku najinovativnijem projektu godine
Forma Ideale, za doprinos socijalnom uključivanju
eKapija, za medijski doprinos
Societe Generale Banka Srbija, za volontiranje

Svečanosti dodele nagrada prisustvovali su brojni gosti, među kojima su Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Žarko Šunderić, šef tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Nj.E. Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, Nj.E. Majkl Devenport, ambasador Velike Britanije u Srbiji, brojni gosti i mediji.

Otvarajući svečanost, ministarka Kalanović je kazala da je sve veća svest u Srbiji za korporativnu filantropiju dokaz da nas u narednom periodu očekuje bolja budućnost, kao i da su kompanije i preduzeća u Srbiji pokazali da ne vode računa samo o profitu. „Ovo je nagrada onima koji vole ljude, a ona  postavlja standarde drugima i potvrđuje da čovekoljublje nije zaboravljena kategorija u Srbiji" istakla je ministarka.  

Konkurs za "Virtus" nagradu organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU).