Kompanija „Lafarge BFC“ ulaže 200 hiljada evra u razvoj lokalne zajednice

Direktor Lafarge Srbija Dimitrije Knjeginjić i predsednik opštine Beočin Mitar Milinković potpisali su danas Sporazum o saradnji između Beočinske fabrike cementa Lafarge i opštine Beočin o ulaganju 200 hiljada evra u razvoj lokalne zajednice i poboljšanje uslova života žitelja te opštine.

U okviru godine u kojoj Kompanija “Lafarge BFC” obeležava jubilej, 180 godina uspešnog poslovanja, Sporazumom je navedeno da će namenska sredstva biti ulagana u održavanje visokog nivoa kulturnog i sportskog života građana opštine Beočin i stvaranju dobre poslovne klime za privlačenje novih investitora. Namenska sredstva će, kao što je precizirano Sporazumom, biti korišćena za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta,za stipendiranje učenika i studenata  kao i za nabavku opreme i investiciono održavanje osnovnih škola, te za druge neophodne potrebe u Opštini Beočin.

Direktor “Lafarge BFC” Dimitrije Knjeginjić istakao je da je, od njenog dolaska u Srbiju, saradnja ove kompanije sa lokalnom zajednicom bila snažna i podrazumevala kvalitetan dijalog, zajedničke inicijative i permanentno ulaganje u razvojne prioritete opštine Beočin.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo da aktivno nastavimo ulaganje u dalji razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Želim da se zahvalim opštini Beočin na poverenju i partnerstvu koje negujemo, sa željom da ovim Sporazumom dodatno ojačamo međusobnu saradnju na dobrobit svih žitelja opštine Beočin”, izjavio je Knjeginjić.

Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković, naglasio je značaj dugogodišnje saradnje sa kompanijom “Lafarge BFC”, dodajući da je Beočinska fabrika cementa oduvek bila nerazdvojivi deo lokalne zajednice i najznačajniji partner u svim razvojnim projektima lokalne samouprave.

“Podrška koju kompanija “Lafarge BFC” pruža našoj opštini je investicija u budućnost naše zajednice i ne samo što obezbeđuje vitalnost ona stvara kvalitetnije uslove za život svim žiteljima opštine, studentima i đacima, ali i razvoju infrastrukture”, istakao je Milinković.

Privatizacijom Beočinske fabrike cementa 2002. godine, dugu tradiciju društvene odgovornosti  i povezanosti sa lokalnom zajednicom nastavio je „Lafarge-BFC“, putem Fonda za realizaciju Socijalnog programa (2002-2011) a nakon tog perioda  do danas, finasiranjem niza drugih aktivnosti i projekata u zajednici u kojoj posluje od kojih je najznačajniji „Beočin biznis-park“.

*************

Lafarge Srbija je deo LafargeHolcim Grupe i vodeći je proizvođač građevinskih  materijala, cementa i betona u Srbiji, a svoje aktivnosti obavlja u fabrici cementa u Beočinu  i nekoliko fabrika betona. Tokom sedamnaest  godina poslovanja u Srbiji, Lafarge je posvećen cilju da kupcima ponudi najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja. Lafarge Srbija obeležava ove godine vredan jubilej 180 godina uspešnog poslovanja beočinske fabrike cementa.Tokom svog poslovanja desetine miliona tona cementa proizvedenih u beočinskoj fabrici cementa učestvovale su u izgradnji brojnih objekata poput Mosta na Adi, Mosta kod Beške,  Avalskog tornja i Mosta Zemun – Borča.

Dodatne informacije su dostupne na www.lafarge.rs

LafargeHolcim je globalni lider u oblasti građevinskih materijala i rešenja i posluje u četiri poslovna segmenta: Cement, Agregati, Beton i Rešenja & Proizvodi, što obuhvata prefabrikovane betonske proizvode i elemente, asfalt, malter i rešenja u građevinarstvu. Sa širokim porfoliom, LafargeHolcim rešava najteže izazove sa kojima se suočavaju građevinari, arhitekte i inženjeri, od urbanizacije do rasta populacije i zahteva pristupačne stanogradnje. Sa sedištem u Švajcarskoj, LafargeHolcim drži vodeću poziciju u svim regionima širom sveta. Zapošljava oko 80.000 ljudi u oko 80 zemalja i poseduje portfolio koji je podjednako usmeren ka razvijenim i tržištima u razvoju. LafargeHolcim je kotiran na berzama SIX Swiss Exchange i Euronext Paris i član je Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) European Index.

Dodatne informacije su dostupne na www.lafargeholcim.com