Inovativno rešenje za izgradnju tunela Čortanovci

 

Lafarge Mlazni beton posebno prilagođen za radove u tunelima, primenjuje se na  deonici pruge Stara Pazova - Novi Sad u izgradnji tunela Čortanovci. Odabirom Lafarge betona iz Ultra Serije specijalnih betona, osigurano je brzo izvođenje svih potpornih radova, uz značajnu redukciju tehničkih ograničenja i unapređenu bezbednost na samom gradilištu. Visok nivo čvrstoća, laka ugradnja, dobra duktilnost i ujedno odlično prijanjanje betona na različite podloge, čine Mlazni beton prvim izborom za izvođenje svih podzemnih građevinskih radova.

tunel cortanovci

Tunel “Čortanovci”

Tokom izgradnje deonice Stara Pazova - Novi Sad, u okviru projekta  rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd - Budimpešta, ugrađeno je preko 200.000m3 betona sa Lafarge  betonske baze stacionirane u Beški. Ova proizvodna lokacija operativna je 24h sedam dana u nedelji u svim vremenskim uslovima,  kako bi se ispoštovala zahtevna dinamika ovog značajnog infrastrukturnog projekta, a isti tempo se očekuje do okončanja radova.

lafarge cortanovci

Lafarge betonska baza, Beška

Obnova pruge Beograd- Budimpešta  drastično će izmeniti sliku železničke infrastrukture na našim prostorima jer će očekivana brzina kretanja vozova nakon rekonstrukcije iznositi i do 200 km/h, što će domaću železničku infrastrukturu svrstati u red najmodernijih.