Gradimo budućnost – Lafarge BETON

Nova proizvodna lokacija u Beogradu

Prateći trend dinamičnog rasta i zahteva građevinskog sektora kao najvećeg zamajca srpske privrede, Lafarge Beton je otvorio novu proizvodnu lokaciju na Savskom nasipu, na Novom Beogradu. Četvrta betonska baza na teritoriji Beograda zaokružuje mrežu proizvodnih lokacija, omogućujući kako lokacijski, tako i proizvodnim kapacitetom, najadekvatniji odgovor na potrebe kupaca i projekte u najavi.

gradimo buducnost 1


Proizvodnja sveže betonske mešavine na novoj lokaciji obavljaće se na betonskoj bazi marke Schwing Stetter, zapremine mešalice 2.2m3 i proizvodnog kapaciteta 100m3/h. Sistem za grejanje betona osigurava neometane isporuke betona i sa ove proizvodne lokacije u ekstremnim zimskim vremenskim uslovima. Četiri silosa za različite tipove cementa, ukupnog kapaciteta 900t, omogućavaju potpunu autonomiju proizvodnje i isporuke najrazličitijih proizvoda od betona, shodno potrebama tržišta.

gradimo buducnost 2


Kao i na ostalim Lafarge betonskim bazama, pored standardnih i specijalnih Ultra Seria betona, portfolio proizvoda je bogatiji za ECOPact, beton sa redukovanim sadržajem ugrađenog ugljenika za 30% u odnosu na standardne betone. ECOPact proizvodi predstavljaju odgovor kompanije  Lafarge na sve veći zahtev za građevinskim materijalima sa smanjenim uticajem na životnu sredinu i doprinos u borbi protiv klimatskih promena.

Menadžment kontrole kvaliteta komponentnih materijala i sveže betonske mešavine, najsavremenija tehnologija proizvodnje betona i pažljivo birana lokacija za novi proizvodni pogon, obezbediće isporuku betona prema standardu i zahtevanom kvalitetu, pravdajući poziciju lidera u proizvodnji betona na domaćem tržištu i najsigurnijeg oslonca građevinskog sektora Srbije.

gradimo buducnost 3