Dimitrije Knjeginjić novi direktor Lafarge Srbija

Dimitrije Knjeginjić novi je direktor Lafarge Srbija, a poziciju na kojoj će voditi celokupno lokalno poslovanje Grupe u Srbiji, u sve tri poslovne linije : cement, agregati i beton, preuzeoo je 1. septembra 2013.godine. Radeći za Lafarge u Srbiji, Severnoj Americi i Francuskoj, stekao je bogato međunarodno iskustvo, a dolazi iz Pariza sa pozicije potpredsednika za organizaciju i ljudske resurse poslovne divizije Cement.

Dimitrije Knjeginjić će na ovoj poziciji zameniti Kostina Borka (Costin Borc) koji je nakon pet godina provedenih na čelu Lafarge Srbija, preuzeo poziciju direktora Lafarge Rumunija.

Novi direktor Lafarge Srbija započeo je svoju profesionalnu karijeru u okviru Lafarge Grupe  2002.godine, kao menadžer proizvodnje u Beočinskoj fabrici cementa, da bi se nakon dvogodišnjeg rada u Americi vratio u Srbiju na poziciju tehničkog direktora Lafarge BFC, na kojoj je bio četiri godine. U periodu od 2010. do 2012. godine vršio je funkciju potpredsednika za Ljudske resurse za Centralnu i Istočnu Evropu, sa sedištem u Parizu, nakon čega, 2012. godine preuzima poziciju sa koje dolazi u Srbiju.

„Radujem se povratku u Srbiju i veoma sam srećan što mi je ukazano poverenje da dalje razvijam poslovanje kompanije koja je tokom prethodnih godina pokazala veoma dobre rezultate. Znam da su naši kupci u Srbiji navikli da od Lafarža  dobijaju  najbolji  kvalitet proizvoda  i pouzdana rešenja i usluge. Ispunjavanje tih i još većih očekivanja biće moj prioritet. Želim da svoje znanje i iskustvo u potpunosti stavim u funkciju još boljeg pozicioniranja i još bržeg razvoja Lafarža u Srbiji i nadam se da ću, zajedno sa svim zaposlenima u kompaniji, doprineti nastavku izgradnje međusobnog poverenja sa svima sa kojima naša kompanija sarađuje," rekao je Knjeginjić.

Dimitrije Knjeginjić ima zvanje diplomiranog inženjera tehnologije i diplomu IEDC - Poslovne škole Bled.

*************

Lafarge

Svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarge zapošljava 65.000 ljudi u 64 zemlje, a u 2012. godini je ostvario prodaju u vrednosti od 15,8 milijardi evra. Kao vodeći proizvođač u oblasti proizvodnje cementa, agregata i betona, Lafarge doprinosi izgradnji gradova širom sveta svojim inovativnim rešenjima, pružajući više stambenog prostora i čineći gradove kompaktnijim, trajnijim, lepšim i lakšim za kretanje. Sa vodećim svetskim centrom za istraživanje građevinskih materijala, Lafarge postavlja inovacije u središte svojih prioriteta, doprinoseći održivijoj gradnji i arhitektonskoj kreativnosti. Od 2010. godine, Lafarge je uključen u Dow Jones Sustainability World Index, prvi globalni pokazatelj održivosti, u znak priznanja za aktivnosti u oblasti održivog razvoja.

U Srbiji Lafarge posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač  građevinskih  materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja kroz jednu fabriku cementa, 4 fabrika betona i jednu fabriku agregata. Tokom jedanaest godina poslovanja u Srbiji, Lafarge je posvećen cilju da kupcima ponudi najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja .Naši materijali utkani su u gotovo sve kapitalne objekte izgrađene u Srbiji u prethodnoj deceniji, poput Mosta na Adi, Mosta kod Beške, Avalskog tornja, Mosta prijateljstva.

Dodatne informacije su dostupne na www.lafarge.rs