Beskamatni krediti za kupovinu građevinskog materijala

 

bezkamatni krediti noseca slika

Kupci građevinskih materijala, pre svega cementa i betona ali i drugih materijala, mogu i u narednom periodu računati na podršku pri kupovini koje im je obezbedila kompanija Lafarge u saradnji sa OTP bankom Srbija. Na prezentaciji kredita za građanstvo MojDom, koji je namenjen kupovini građevinskog materijala na stovarištima širom Srbije,  najavljeno je da će se Lafarge proizvodi, kao i drugi građevinski materijali prodavati putem beskamatnih kredita ili kredita sa minimalnim provizijama i tokom 2020. godine. „Pažnja koju kredit MojDom pobuđuje kod javnosti najlakše se može pojasniti na reprezentativnom primeru -  za iznos od recimo 100.000 dinara, nakon 2 godine otplate  kupac će vratiti banci ukupno 106.000 dinara, odnosno za kamatu će godišnje izdvajati svega 3.000 dinara, što je zaista minimalna svota – tvrde u Lafarge Srbija.  Za period otplate od  12 meseci Lafarge i OTP banka pripremili  su i kredite bez provizije.

Reprezentativni primer

bezkamatni krediti tabela

*Zbog životnog osiguranja kod Senior klijenata

Reprezentativni primer dinarskog kratkorocnog potrošackog kredita: iznos kredita 100.000,00 RSD, bez ucešca, period otplate kredita 12 meseci, fiksna nominalna kamatna stopa na godišnjem nivou NKS 0,00%, bez naknade na ime obrade kredita. Drugi troškovi koji prate odobrenje kredita: 0 dinara. Ukupan iznos kredita (glavnica, kamata, troškovi) 100.000,00 RSD. Iznos mesecne rate je 8.333,33 RSD. EKS 0,00 % na godišnjem nivou obracunat 11.02.2020.

Dodatno olakšanje za kupce predstavlja i pojednostavljena procedura odobrenja, pa se tako kredit odobrava na samom stovarištu, bez odlaska u ekspozituru OTP banke. „Proces započinje i završava se na samom prodajnom mestu, a novac je na računu kupca odmah po plasiranju kredita. Sama procedura obrade kredita najčešće traje do sat vremena, uz minimalnu dokumentaciju koju treba obezbediti - predračun, ličnu kartu, zahtev za kredit i administrativnu zabranu, dok najstariji sugrađani prilažu i poslednji penzioni ček. Kuriozitet ove Lafarge & OTP  ponude predstavlja specifična kategorije klijenata -  paušalci i ino penzioneri, koji u uslovima domaćeg tržišta vrlo retko mogu računati na sličnu podršku pri kupovini.“ navode u Lafarge-u.

bezkamatni krediti 1

Lafarge Mojdom krediti za kupovinu građevinskog materijala - bez obaveznog učešća, bez troškova odobrenja kredita, bez obaveze prenosa zarade,  bez skrivenih troškova, sa fiksnom ratom kredita tokom celog perioda otplate, predstavljaju jedinstvenu priliku za svakoga ko  gradi ili renovira svoj dom, poslovni prostor ili drugi građevinski objekat. Maksimalan iznos kredita je čak 1.500.000 dinara sa rokom otplate i do 48 meseci.

bezkamatni krediti 2

Od 2013. godine, kada je Lafarge kredit MojDom prvi put predstavljen javnosti, brojni sugrađani iskoristili su pogodnosti i obezbedili građevinski materijal za svoje potrebe. Nemali broj korisnika MojDom kredita spada u tzv. povratnike, odnosno klijente koji su se  nakon otplate poslednje rate vraćali na ista prodajna mesta koristeći ponovo mogućnosti koje Lafarge i OTP nude, što najbolje govori o značaju olakšica koje banka i kompanija obezbeđuju za krajnje korisnike.