Covid-19 brinemo o sebi i drugim

 

Lafarge Srbija doprinosi nacionalnim i globalnim naporima da se uspori širenje virusa COVID-19. Od prvog trenutka, ponašajući se u duhu društveno odgovorne kompanije postupamo sa pojačanim osećajem solidarnosti u cilju sprečavanja širenja pandemije COVID-19  i rešavanja velike krize sa kojom smo se suočili. Zdravlje i bezbednost naših zaposlenih, kupaca, dobavljača i drugih saradnika, kao i zajednice u kojoj poslujemo, ostaje naš najvažniji i najviši prioritet.

Pažljivo pratimo smernice i mere koje propisuju Vlada i Ministarstvo zdravlja Srbije, kao i nadležne zdravstvene organizacije u svetu, a naša posebno formirana radna grupa upravlja situacijom 24 časa dnevno. U tom smislu, naši napori u očuvanju kontinuiteta poslovanja su jednim delom usmereni i ka izradi akcionog plana za postupanje u slučaju širenja pandemije. Naš pristup upravljanu rizicima usled pojave pandemije COVID-19 podrazumeva obavezu očuvanja zdravlja zaposlenih i otvoren dijalog sa unutrašnjim i spoljnim interesnim grupama.

Kako bi posledice pandemije svela na najmanju moguću meru kompanija Lafarge Srbija je preduzela sledeće mere:

Naši zaposleni

Bezbednost i zdravlje naših zaposlenih su nam na prvom mestu.

  • Vršenje posla u okviru prostorija kompanije organizovano je uz korišćenje adekvatne zaštitne opreme i uz poštovanje mere socijalnog distanciranja i najviših higijenskih i sanitarnih standarda.
  • Na svim našim poslovnim lokacijama, u fabrci cementa, fabrikama betona i na gradilištima postavljeni su  ručni aparati- dozeri,  gelove i sprejovi za dezinfekciju ruku. Izvršena je dezinfekcija svih naših lokacija, a ona se periodično ponavlja
  • Pojačali smo BZR procedure za naše zaposlene, uključujući specifične zahteve za zaštitu od Koronavirusa, a sve mere koje su u promeni na našim lokacijama važe i za izvođače radova koji rade na ovim lokacijama
  • Kompanija Lafarge Srbija je omogućila zaposlenima obavljanje posla na daljinu, tj.rad od kuće, za sve zaposlene gde je po prirodi posla to moguće. Odluka o radu od kuće ostaje na snazi do daljeg a kompanija nastavlja da procenjuje situaciju
  • Uspostavili smo novu organizaciju rada operatera u kontrolnim sobama sa ciljem da obezbedimo kontinuiranu proizvodnju tj. rad peći, mlinova i pripreme sirovine
  • Kompanija Lafarge Srbija je suspendovala sva poslovna putovanja dok traje vanredno stanje u Republici Srbiji

Naši kupci, izvođači radova, dobavljači i drugi poslovni partneri

Ovo vreme predstavlja  izazov za celokupnu zajednicu, ali istovremeno i ogromnu odgovornost za sve nas. Stoga očekujemo od svih naših poslovnih partnera i saradnika da u cilju zaštite zdravlja svojih zaposlenih i celokupne populacije obezbede primenu mera zaštite od korona virusa COVID-19, u skladu sa zvaničnim Smernicama Vlade Republike Srbije

Sa svoje strane, ulažemo dodatni napor da obezbedimo bolju i sigurniju uslugu našim kupcima, a takođe i da u cilju prevencije i zaštite zdravlja sve pozitivne primere podelimo sa svim našim saradnicima.

Podrška zajednici

Solidarnost u teškim vremenima je od presudne važnosti za suočavanje sa izazovima sa kojima se svi zajedno susrećemo. Sa ciljem da pružimo podršku  zdravstvenom sistemu i građanima zajednice u kojoj poslujemo, naša kompanija je poklonila  Domu zdravlja”Dušan Savić Doda” u Beočinu, automatizovani hematološki analizator koji je neophodan za opremanje COVID ambulante a koji će služiti za ranu dijagnostiku infekcije COVID-19.

Pored toga, obezbedili smo 200 higijenskih paketa za najugroženije porodice u lokalnoj zajednici, kao I ličnu zaštitnu opremu uključujući  i nabavku 1000 zaštitnih maski i alkohol za dezinfekciju .

Odgovornim sprovođenjem donetih mera i njihovim konstantnim unapređenjem, doprinećemo održanju proizvodnih aktivnosti i ispunjenju zahteva građevinskog sektora za razvoj zemlje, ali i zaštiti naših zaposlenih i naših partnera, što predstavlja jednu od najvećih Lafarge-ovih vrednosti.

Podrška LafargeHolcim Grupe

LafargeHolcim Grupa, kojoj pripada  Lafarge Srbija,  posluje u preko 70 zemalja širom sveta . Podrška smo i partner lokalnim zajednicama u svim zemljama u kojima poslujemo.

Pogledajte kako to radimo:

https://www.lafargeholcim.com/helping-communities-coronavirus
 

helping where we can 600