Doprinosimo dugovečnosti gradova

 
 

Neki od glavnih izazova u postojanju gradova je kako odoleti protoku vremena, prirodnim katastrofama i kako što više smanjiti uticaj na životnu sredinu. Naša rešenja i građevinski sistemi omogućavaju da građevinski i infrastrukturni objekti budu trajniji i prilagođeniji životnoj sredini.

Doprinosimo dugovečnosti gradova
 

Naš doprinos

Održivi gradovi nisu samo gradovi sa parkovima i baštama koje pomažu očuvanju životne sredine. To su takođe gradovi koji su dugotrajni i koji odolevaju proteku vremena i uticaju prirodnih sila.

 

Da bi to omogućili, mi nudimo rešenja za izgradnju građevinskih i infrastrukturnih objekata koji su dugovečni i koji štite svoje stanovnike. Beton je naše najbolje sredstvo : otporan, prirodan materijal koji ne zahteva dodatno održavanje i može da traje godinama.

 

Čak i u slučajevima zemljotresa, uragana i uticaja izazvanih morskom vodom, mi možemo da pojačamo njegovu snagu i otpornost pomoću naših proizvoda sa namenski poboljšanim karakteristikama.

 

Mi takođe razvijamo inovativna građevinska rešenja i sisteme koji pomažu očuvanju vodenih i energetskih resursa i smanjuju emisije ugljen-dioksida.

 

  • Poboljšali smo prirodne termičke kvalitete betona ultra-visokih performansi, kao što su Ductal® i betoni iz programa Thermedia®, koji omogućuju šest puta bolju izolaciju od klasičnih betona.
  • U našoj ponudi se takođe nalazi Hydromedia™ vodopropustljivi beton koji apsorbuje padavine i pomaže prirodnom oticanju vodenih nanosa u zemlju. Smanjuje rizik od poplava i olakšava kretanje pešaka i vozila.


Uskoro će i vozači motora biti u mogućnosti da bez opasnosti prolaze kroz tunele, ne brinući zbog koncentracije azot-dioksida, zahvaljujući našem prototipu betona koji sprečava zagađenje !