Doprinosimo dugovečnosti gradova

 
 

Održivi gradovi nisu samo gradovi sa parkovima i baštama koje pomažu očuvanju životne sredine. To su takođe gradovi koji su dugotrajni i koji odolevaju uticaju vremenu i prirodnih sila.

Doprinosimo dugovečnosti gradova

Naš doprinos

Da bi to omogućili, mi nudimo rešenja za izgradnju građevinskih i infrastrukturnih objekata koji su dugovečni i koji štite svoje stanovnike. Beton je naše najbolje sredstvo: otporan, robustan, prirodan materijal koji ne zahteva dodatno održavanje i može trajati godinama.

Čak i u slučajevima zemljotresa, poplava i uticaja izazvanih kombinacijom mraza i soli, mi možemo da pojačamo njegovu snagu i otpornost pomoću naših proizvoda sa namenski poboljšanim karakteristikama.

Mi takođe razvijamo inovativna građevinska rešenja i sisteme koji pomažu očuvanju vodenih i energetskih resursa i smanjuju emisije ugljen-dioksida.

Poboljšali smo prirodne termičke kvalitete betona ultra-visokih performansi, kao što su Ductal® i betoni iz programa Thermedia®, koji omogućuju šest puta bolju izolaciju od klasičnih betona.

U našoj ponudi se takođe nalazi Hydromedia™ vodopropustljivi beton, beton velike poroznosti koji apsorbuje padavine i pomaže prirodnom oticanju vode u zemlju. Smanjuje rizik od poplava i olakšava kretanje pešaka i vozila.