Beton

 

Iako se ovaj tradicionalni kompozitni materijal dobija relativno jednostavnim tehnološkim postupkom, tj. mešanjem cementa, vode i agregata, duže od sto godina u mnogim laboratorijama širom sveta ispituje se njegova struktura i istražuju mogućnosti za poboljšanje tehničkih i tehnoloških svojstava.

Proizvodnja betona

Voda, cement i agregati. Sastojci su jednostavni ali je stvarni proces proizvodnje betona mnogo komplikovaniji. Razvoj receptura za beton zahteva veoma razvijene naučne veštine. Kvalitet cementa i agregata, doziranje i proporcije su samo neki od faktora koji utiču na karakteristike betona.

 

Proizvodi

Lafarge Beton Srbija proizvodi raznovrstan asortiman  betona koji se, zbog svojih karakteristika, mogu koristiti za najrazličitije potrebe.

Tehničke informacije

Tehničke informacije i podaci o proizvodima na ovoj stranici dati su u skladu sa najnovijim saznanjima, i iskustvima sa gradilišta kojima trenutno raspolažemo. Na ovom mestu ćete pronaći preporuke za spravljanje i ugradnju betona, izvode iz Standarda i opise svih vrsta cementa.