Vizija i ciljevi

 

Naš cilj je da zadržimo vodeću poziciju i ostanemo pokretačka snaga i nosioci inovacija i rešenja u oblasti građevinskih materijala - odgovoran partner koji stvara dobit za kupce i zajednicu u kojoj posluje.

Neprikosnoveni lider u oblasti građevinskih materijala

Lafarge je posvećen tome da ponudi kupcima najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja. 

 

Poštovanje i briga za druge i vrhunska stručnost su vrednosti koje su suštinski deo Lafarge kulture, što je  formalizovano kroz „Principe delovanja”.

Principi delovanja

Lafarge „Principi delovanja” inspirišu ponašanje zaposlenih u Lafarge širom sveta. Njihova osnova je:

  • neprikosnovena liderska pozicija u oblasti građevinskih materijala
  • poštovanje obaveza prema svim zainteresovanim stranama
  • Lafarge-ov način upravljanja zasnovan na vrednostima koje podržavamo

Orijentacija ka kupcima

 

Lafarge posluje u 90 zemalja, a u svom poslovanju kombinuje lokalna i globalna iskustva. Ono što nas razlikuje je inovativan pristup i istrajnost u traženju rešenja koja odgovaraju zahtevima naših kupaca.

Briga za zaposlene i lokalne zajednice

 

Mi u Lafarge grupi želimo da postanemo svetski lider u zaštiti životne okoline, društvenoj odgovornosti,  korporativnom upravljanju i postizanju vrhunskog kvaliteta u našoj delatnosti.

 

Razvijamo kulturu rada koja ceni učinak, a veliku pažnju posvećujemo razvoju naših zaposlenih, pružajući im na taj način šansu da doprinesu uspehu kompanije.

 

Svesni smo činjenice da ne možemo imati dugoročan uspeh ako ne doprinosimo razvoju našeg okruženja, stoga je partnerstvo i saradnja sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo izuzetno značajna.

Bezbednost i zdravlje na radu

 

Bezbednost i zdravlje na radu (BZR) je najviši prioritet za Lafarge. Postavili smo jasna pravila za naše zaposlene i podugovarače sa ciljem da postanemo jedna od najbezbednijih kompanija na svetu.

 

Zahvaljujući takvoj strategiji postigli smo značajno smanjenje u učestalosti i ozbiljnosti povreda na radu od 2002. do danas. BZR sistem grupe, koji definiše zahtevane uslove bezbednosti i striktnu primenu pravila i standarda za sve Lafarge lokacije doprineo je ovim rezultatima, ali i posvećenost našeg menadžmenta i naših zaposlenih ovim ciljevima.  

Održivost

Ekološki izazovi su u središtu naše strategije, a naša liderska pozicija nas obavezuje na dodatnu odgovornost na polju održivog razvoja. Cilj nam je da efikasnije koristimo energiju i prirodne resurse, minimizujemo proizvodnju otpada, štetne emisije u vazduh i vodu, uz istovremeno iznalaženje načina za očuvanje nasleđa, krajolika i biološke raznolikosti.