Uručen 80-slajsni CT skener Opštoj bolnici Sremska Mitrovica

28. septembra, u Sremskoj Mitrovici direktor kompanije Lafarge Srbija, Dimitrije Knjeginjić, uručio je donaciju u vidu 80-slajsnog CT skenera čime je kompanija Lafarge Srbija još jednom pokazala društvenu odgovornost. Ujedno ovaj CT skener predstavlja najvredniji aparat koji bolnica trenutno poseduje, kao i najveću pojedinačnu donaciju u istoriji mitrovačke bolnice.

Puštanju u rad novog, modernog CT aparata u mitrovačkoj Opštoj bolnici prisustvovali su direktor bolnice Dragan Malobabić, gradonačelnica grada Sremska Mitovica Svetlana Milovanović i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković, koji je istakao da se na ovaj način još više dopirnelo kvalitetu i efikasnosti zdravstvenih usluga svim građanima Srema.

"Kompanija Lafarge Srbija, kao deo Holcim Grupe, izuzetno je ponosna što može da doprinese unapređenju zdravstvenih usluga u Sremskoj Mitrovici kroz ovu donaciju CT skenera. Verujemo da je podrška lokalnoj zajednici ključna odgovornost svake uspešne kompanije i nadamo se da će ova donacija imati pozitivan uticaj na pružanje medicinskih usluga u ovoj regiji. Važno je da se razumemo, osluškujemo i zajednički planiramo akcije koje doprinose boljem kvalitetu života svih oko nas. Radujemo se novim projektima na dobrobit lokalnih samouprava." - istakao je direktor kompanije Lafarge Srbija Dimitrije Knjeginjić.

Podrška zdravstvenim ustanovama jedan je od temelja društveno odgovornog poslovanja kompanije Lafarge Srbija. Nadamo se da će CT skener najnovije generacje doprineti da građani Srema imaju još bolje uslove za lečenje, kroz bržu i precizniju dijagnostiku.

*Atmosferu sa uručenja CT skenera možete pogledati klikom na video.