Predstavljena "Siva knjiga 16"

U Palati Srbije, 7. marta, organizacija NALED je predstavila „Sivu knjigu 16“.

16. godišnjoj Konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji na kojoj je predstavljena nova publikacija Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) "Siva knjiga 16", prisustvovao je Generalni direktor kompanije Lafarge Srbija, Dimitrije Knjeginjić.

Novo izdanje, šesnaesto po redu, "Sive knjige" sadrži 19 novih preporuka i 81 ažuriranu i unapređenu preporuku za uklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji u 2024.


„Ključne oblasti u kojima želimo da sarađujemo sa NALED-om su pre svega obnovljivi izvori energije. Već dugo želimo i imamo inicijativu, u smislu izgradnje solarne elektrane, potencijalno i vetro elektrane.
Takođe, želimo sa NALED-om da radimo i na dekarbonizaciji, tj. na razumevanju dekarbonizacije, na prekograničnim kretanjima CO2, odnosno uvođenju CEBAM-a i šta to suštinski znači za srpsku privredu, ne samo za nas kao Lafarge Srbiju, ali i za sve ostale industrijske grane koje su pogođene uvođenjem prekograničnog kretanja COemisija“. – istakao je Dimitrije Knjeginjić, generalni direktor.

U cilju zaštite životne sredine, kompanija Lafarge Srbija će u saradnji sa organizaciom NALED zajednički raditi na rešavanju postojećih problema u domenu obnovljivih izvora energije, zbrinjavanju komunalnog otpada, kao i temama vezanim za mehanizam prekograničnog usklađivanja (cene) ugljenika (CBAM).