Poseta studentata Fakulteta tehničkih nauka

Tokom prošle nedelje, 19. maja, beočinsku fabriku cementa su posetili studenti završne godine Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, smer Energetika i procesna tehnika.

U okviru posete studenti su imali prilike da obiđu pogon i vide kako funcioniše jedan veliki sistem prilikom proizvodnje cementa kroz koji ih je sprovela Teodora Matić, inženjer proizvodnje. Pre obilaska, sam proces dobijanja klinkera i proizvodnje cementa detaljno im je približio i objasnio Srđan Pastornjicki, procesni inženjer.

Takođe, dobrodošlicu im je poželeo i Nikola Spasojević, menadžer za obuku i razvoj zaposlenih, koji im je predstavio organizacionu strukturu Lafarge kompanije, ali i koje su to njihove mogućnosti za razvoj u okviru kompanije bilo da se radi o stručnoj praksi, izradi diplomskih/master radova ili o stažiranju koje može da preraste u stalni radni odnos.

Profesorka Maša Bukurov je istakla da je ova poseta od izuzetnog značaja za studente kako bi se uverili da ono što nauče na fakultetu, zaista mogu i da primene u praksi. Nada se da će ove posete biti učestalije, jer je za studente ovakvo iskustvo neprocenjivo.

Utiske studenata i kako je sve to izgledalo, možete pogledati na videu koji se nalazi u prilogu.