Otvorena obilaznica oko Beograda, Ostružnica-Bubanj potok

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom ističemo da je uspešno realizovan jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u prestonici, tj. otvorena je obilaznica oko Beograda, sekcija B, u dužini od 20km od Ostružnice do Bubanj potoka!

Kompanija Lafarge Srbija je za potrebe ovog velikog projekta, a u saradnji sa kompanijama Power China i Azvirt, proizvela i isporučila preko 180.000 m3 betona za infrastrukturne objekte, koristeći brendirane betone UltraSeria: Jet za potrebe torkretiranja tunela, Waterproof za betone sa zahtevom vodonepropustivosti, Agilia piles za šipove, Hidromedia vodopropusni beton za pešačke staze.

Za proizvodnju betona koristili smo cemente sa najnižim nivoom emisija ugljen-dioksida i time direktno doprineli dekarbonizaciji gradnje i dodatnom očuvanju životne sredine.

Sam projekat, pored toga što predstavlja važan deo projekta "Pojas i put" inicranog od strane Republike Kine, doprineće poboljšanju bezbednosti u saobraćaju, smanjenju saobraćajnih gužvi u Beogradu a samim tim i poboljšanju kvaliteta vazduha.
 
 

Projekat Obilaznice oko Beograda predstavlja pravi primer kako kroz proizvode i jedinstvena rešenje kompanije Lafarge Srbija zajedno gradimo napredak za ljude i planetu i na taj način direktno doprinosimo dekarbonizaciji gradnje u Srbiji.