Održan NALED-ov svečani banket

Svečani banket povodom zaključenja 18. godišnje Skupštine udruženja održan je 23. maja, u Beogradu. 

U prisustvu članova i partnera NALED-a iz privatnog, javnog i civilnog sektora, a jedan od njih je i kompanija Lafarge Srbija, predstavljeni su rezultati eSednice i proglašeni dobitnici NALED-ove Strele za doprinos ekonomskom razvoju Srbije koja se dodeljuje liderima međunarodne zajednice. 

"NALED je 2024. proglasio za godinu digitalizacije i veštačke inteligencije kao pokretača reformi svih zemalja Zapadnog Balkana. Prioriteti za novu Vladu Srbije, prema mišljenju članova NALED-a, treba da budu unapređenje uslova za razvoj eUprave i ePoslovanja, podsticanje gradnje i investicija, kao i sprovođenje zelene agende", istakao je predsednik Upravnog odbora NALED-a, Vladislav Cvetković, na svečanoj sednici kojom je završena 18. godišnja Skupština organizacije. 

Kao jedan od partnera, kompanija Lafarge Srbija će u saradnji sa NALED-om kontinuirano raditi na unapređenju postojećih regulativa u građevinskom sektoru kako bi se stvorio povoljan ambijent za dekarbonizaciju gradnje u Srbiji i unapređenje zaštite životne sredine uz drastično smanjenje CO2 emisija. 

 

Udruženi gradimo napredak za ljude i planetu.