Monodrama „Knjiga o Milutinu“

Beočin- utorak 21.06.2022.

Biblioteka u Beočinu obeležava 120 godina rada. Zvanično je osnovana 1902. godine kao Čitaonica radnika i nameštenika Beoočinske fabrike cementa i bila je smeštena u prostorijama sadašnjeg Udruženja penzionera - Kantini, preko puta glavnog ulaza u fabriku. Danas radi u prostoru Kulturnog centra opštine Beočin i nosi naziv Jovan Grčić Milenko.

Važan jubilej biblioteke biće obeležen različitim aktivnostima koje imaju za cilj promociju čitanja, a centralni  kulturni događaj, čiji pokrovitelj je Lafarge Srbija, održaće se  u utorak,21.juna sa početkom u 20 sati, kada će beočinska publika imati  priliku da u Domu kulture pogleda monodramu „Zvezdara teatra“ iz Beograda „ Knjiga o Milutinu“ u izvođenju glumca Nenada Jezdića a u režiji Egona Savina.

„Knjiga o Milutinu“ je najtiražniji posleratni roman srpske književnosti, a lik šumadijskog seljaka Milutina jedan od najzanimljivijih i umetnički najuspelijih likova srpske književnosti 20.veka. Roman izražava snažan antiratni stav a  delo je autora Slobodana Danka Popovića.