Lafarge učesnik Kongresa o putevima

Beograd, 2-3 jun 2022.

Tokom dvodnevnog rada, glavne teme 4. Kongresa o putevima su: planiranje i projektovanje, nove tehnologije, upravljanje, građenje i održavanje puteva, efikasnost i bezbednost saobraćaja na putevima, održivi razvoj i zaštita životne sredine.

Naši predstavnici na Kongresu bile su naše kolege Vitor Antić, Menadžeru za betone, visokogradnju i infrastrukturu, i Aleksandar Đorđevićć, Specijalista za veziva i stabilizaciju. Obraćajući se učesnicima Kongresa Vitor je istakao:

„ Prvi smo u Srbiji tržištu ponudili zelene materijale i veoma sam ponosan na transformaciju u našem proizvodnom portfoliu u pravcu proizvodnje “zelenog” cementa i betona, kao i tehničkih rešenja za infrastrukturu. Putevi spajaju ljude i regione  i doprinose razvoju ekonomije, a Kongres je definitivno jedan od pokretača razmena ideja i novih praksi, koje će pored održivosti i dugotrajnosti građevinskih konstrukcija, baciti novo svetlo na građevinski sektor u smeru korišćenja ekoloških materijala, zarad odgovornosti prema generacijama koje dolaze“  istakao je Vitor.

Kongres je otvorio Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i najavio da će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 16 novih auto-puteva i brzih saobraćajnica. Istakao  je da je od poslednjeg Kongresa o putevima koji je održan 2018. godine urađen ogroman posao u razvoju putne infrastrukture, te da je u poslednjih 10 godina izgrađeno blizu 400 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, čime stajemo rame uz rame sa razvijenim zemljama Zapadne Evrope.