Investiranje u budućnost zajednice - Uspostavljeno javno-privatno partnerstvo kako bi se razvila beočinska poslovna zona i otvorila nova radna mesta

Beočin, 27.novembar 2012. u Opštini Beočin, je potpisan Sporazum o javno- privatnom partnerstvu koji ima za cilj razvijanje novog poslovnog parka u Beočinu. Sporazum su potpisali  Direktor Lafarge Srbija Costin Borc, Predsednik opštine Beočin Bogdan Cvejić  i direktor Projekta održivog lokalnog razvojaAmeričke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Hauard Okman (Howard Ockman)

Nova poslovna zona, površine 26 hektara, biće izgrađena na zemljištu u vlasništvu opštine, i odgovoriće na zahteve zainteresovanih investitora iz Austrije, Slovačke, Novog Zelanda i Velike Britanije, koji planiraju da otvore preduzeća i, za početak, zaposle 250 stanovnika Beočina i susednih mesta. Kapaciteti postojećeg biznis parka, koji je u vlasništvu kompanije Lafarge, su gotovo u potpunosti iskorišćeni.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, Costin Borc, Direktor Lafarge Srbija je izjavio:

"Veoma sam zadovoljan što smo u uslovima duboke ekonomske krize uspeli da privučemo nove investitore u Beočin - naš Biznis Park je realnost, on je obezbedio nova radna mesta.Želim da se zahvalim Beočinu na poverenju i partnerstvu koje smo kroz ovaj projekat razvili, a USAID-u na podršci koja će nam omogućiti da stvorimo uslove i privučemo još investitora u Beočin".

Hauard Okman, Direktor projekta održivog razvoja USAID-a  je nakon potpisivanja Sporazuma imao samo reči pohvale za Lafarge, istakavši kako je ovo primer o kom treba da znaju svi u Srbiji „Podrška koju na ovaj način Lafarge pruža zajednici prevazilazi okvire društveno odgovornog poslovanja, ovo je investiranje u budućnost zajednice. priča koja obezbeđuje vitalnost zajednici. Srećan sam što učestvujemo u ovakvom projektu i nadam se da ćemo mu i dalje doprinositi".