Partnerstva

 

Lafarge se trudi da kroz patnerstva sa lokalnom zajednicom stvori bolje uslove za život i rad. Da bismo mi napredovali, važno je i da okruženje u kojem poslujemo raste zajedno sa nama. Zato je ulaganje u obrazovanje, prostore i objekte za boravak dece i mladih, kao i opšti ekonomski napredak veoma važan aspekt našeg poslovanja.

Ulaganje u mlade

Od svog dolaska u Srbiju, Lafarge punu pažnju posvećuje mladima i njihovim potrebama tokom školovanja, bilo kroz direktnu pomoć i donacije, bilo kroz različite projekte edukacije. Prioritet imaju deca iz lokalne zajednice i iz našeg neposrednog okruženja.

 

Ponosni smo što smo omogućili implementaciju UNICEF-ovog programa ,,Škola bez nasilja” u osnovnoj školi ,,Jovan Grčić Milenko” u Beočinu, koja je jedna od najvećih škola u Srbiji i broji više od hiljadu đaka. Osnovni cilj ove akcije je stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje, rad i razvoj, a namenjen je pre svega deci, nastavnicima i zaposlenima u školi, ali i roditeljima i celokupnoj zajednici.

 

Za potrebe školskog kabineta za informatiku smo donirali savremenu opremu neophodnu za rad.

 

Kreativni život dece se ne odvija samo u školi, te iz tog razloga Lafarge BFC u saradnji sa Kulturnim centrom Beočin svake godine tradicionalno finansira projekat ,,raspustilište” koji se sastoji od kreativnih radionica i filmskih i pozorišnih projekcija tokom školskih raspusta. Od ove godine, lafarge je inicijator zajedničkih programa koje realizuju KC Beočin sa Francuskim kulturnim centrom iz Novog Sada u cilju uspostavljanja trajne saradnje između ove dve institucije.

 

Da ne radimo samo sa najmlađima dokazuje naše angažovanje na brojnim projektima Univerziteta u Novom Sadu. Lafarge Srbija je učestvovao i finansirao mnoge edukativne seminare, predavanja i tribine, takmičenja u studijama slučaja i specijalzovane radionice, kao i nedavni konkurs za mlade arhitekte za idejno rešenje trga u centru Beočina.