Timovi po meri čoveka

 

Prisutna svuda u svetu, sa 76,000 zaposlenih u 78 zemalja, Lafarge grupa je izgradila jaku kulturu decentralizovanog poslovanja. Međunarodni okvir rada, okruženje podređeno čoveku i samostalnost poslovnih jedinica su činioci uspeha Grupe.

Međunarodna grupa*

Rad u međunarodnoj kompaniji kao što je Lafarge nudi brojne prednosti:

 

  • razvijena mobilnost unutar Grupe omogućava sticanje iskustva u drugim zemljama,
  • različitost zaposlenih unutar Grupe omogućava lični razvoj i razumevanje drugačijih kultura i načina rada.

Rad u internacionalnom okruženju je svakodnevica u Lafarge-u, a ne samo fraza. Kroz pregled geografske rapsoređenosti naših zaposlenih može jasno da se vidi ovaj trend u Lafarge-u.

 

*Cifre od 31/12/2010

Decentralizovana Grupa gde svako preuzima odgovornost

Decentralizacija je ključni element naše internacionalne organizacije. Grupa se sastoji od manjih poslovnih jedinica u kojima je učinak svakog zaposlenog značajan za uspešno poslovanje.

 

Na primer, Lafarge fabrika cementa je industrijska  imovina u vrednosti od prbližno 200 miliona evra. Zahvaljujući automatizovanom procesu proizvodnje i kontrole, njome može upravljati oko 100 ljudi. Takvu poslovnu jedinicu vode timovi po meri čoveka gde svaki pojedinac brzo preuzima odgovornosti i daje inicijative koje se brzo realizuju ukoliko se proceni da su kvalitetne i da imaju uticaj na rezultate.

Širenje na tržištima koje brzo rastu: primer Kine

Zemlje u razvoju su 1985. godine potrošile 56% svetskog cementa. Cifra se popela na 79% u 2005. godini i očekuje se da dostigne  87% do 2020.

Grupa je u potpunosti spremna da obezbedi dugoročni rast na tim tržištima.

Osavremenjivanje zastarelih fabrika koje su nedavno kupljene, usaglašavanje sa ekološkim standardima, unapređenje veština zaposlenih i efektivna primena pravila bezbednosti, to su samo neki od izazova sa kojima se suočava lider u održivom rastu!

 

Kina je najveće svetsko tržište cementa i troši 45% svetske proizvodnje. Lafarge povećava svoj proizvodni kapacitet u Kini putem kupovine i razvoja već postojećih fabrika.

Ovaj rast će zavisiti od strateški isplaniranog regrutovanja za menadžerske poslove, kao i za tehničke i poslove podrške.

 

U Kini sada radi više od četvrtine radne snage u proizvodnji cementa! U Kini je i najveći broj regrutacija, pošto Grupa radi na uspostavljanju čvrstih korena u svakoj zemlji i predviđanjima očekivanja tržišta.